da-DKkl-GLen-GB

Virksomhederne ud i skolerne - skolerne ud i virksomhederne

 

VIS - SIV
Uddannelse og kompetenceudvikling er  en høj prioritet i organisationens og medlemmernes arbejde, og med projektet ”Virksomhederne ud i skolerne – skolerne ud i virksomhederne” kan vi være med til at skabe et tættere samarbejde mellem skoler, kommuner og erhvervsliv.

 

Målgruppe og indhold
Projektet er målrettet 8. og 9. klasse-elever på fire udvalgte skoler. Det overordnede mål er at motivere disse elever til at fortsætte i uddannelsessystemet efter folkeskolen, gennem et særligt intensiveret samarbejde mellem skolen og det omkringliggende erhvervsliv. Senere er det CSR Greenlands håb, at projektet kan brede sig til en større del af landet, byggende på resultater fra projektet.

 

Målene
Virksomhederne ønsker at give de ældste folkeskoleårgange en bedre forståelse for arbejdsmarkedet, give dem et bedre kendskab til en række erhverv og uddannelsesmuligheder, øge ambitionsniveauet, klæde lærere og ledelse bedre på til at yde den bedste rådgivning og udvikle et bedre samarbejde mellem skoler og virksomheder om vejledning, erhvervspraktik og elevernes employability. 

 Overordnet forventes projektet at:
   •   skabe netværk og styrkede relationer mellem skoler og erhvervsliv
   •   være med til at klæde de ældste folkeskoleelever på til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg
   •   udvikle og forbedre vejledning på skolerne blandt lærere og vejledere

 

De medvirkende
”Virksomhederne ud i skolerne – skolerne ud i virksomhederne” drives af CSR Greenland. Projektet vil samle det lokale erhvervsliv i byerne med de fire valgte skoler, med udgangspunkt i CSR Greenlands medlemsvirksomheder, hvoraf mange er landsdækkende. Der kan dog godt deltage virksomheder i projektet, som ikke er medlemmer af CSR Greenland.

Styregruppen, der er nærmere beskrevet længere nede, har valgt fire skoler i forskellige byer (en i hver kommune) som deltager i projektet. De fire skoler er
   •   Qaqortoq – Tasersuup Atuarfia
   •   Paamiut – Atuarfik Tuiisaq
   •   Sisimiut – Minngortuunguup Atuarfia
   •   Aasiaat – Gammeqarfik

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud