da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Værdi er mere end en pris

Published on 1. november 2015

Værdi er mere end en pris

- Vi får mange spørgsmål fra store og små kunder, der vil vide alt om både bæredygtige fiskebestande og brandøvelser, så vi kan i høj grad mærke, at der stilles flere og flere krav til os som leverandører end blot, at vi skal være billigst. Vi bruger mange ressourcer på at registrere og dokumentere de indsatser, vi har på forskellige CSR-områder, fordi vores kunder kræver det.

Budskabet om, at virksomheden møder flere og flere krav fra kunder, som handler om andet og mere end produkternes pris, var hovedpointen i oplægget fra Royal Greenlands CSR-ansvarlige, Lisbeth Due Schönemann-Paul, ved konferencen ”Er billigst altid bedst?” torsdag den 29. oktober 2015.

Konferencen havde godt 50 deltagere, og temaerne var både transparens og åbenhed i valg af leverandører, CSR-krav til leverandører og dilemmaet mellem at købe lokalt versus i udlandet. Det var den årlige konference, arrangeret af CSR Greenland, der denne gang havde valgt at sætte fokus på, hvordan man som både privatpersoner men også som virksomhed og organisation kan påvirke sine leverandører af varer og ydelser til at forholde sig til deres engagement i samfundet.

Flere og flere indkøbere stiller krav om andet og mere end en lav pris. Det gælder eksempelvis også Kommuneqarfik Sermersooq, fortalte strategisk indkøber Gerth Jakobsen:

-          Vi stiller mange krav til vores leverandører. Fx lægger vi vægt på, at de har elever og lærlinge, vi beder dem om at dokumentere, at de har medarbejdere med fysisk eller psykisk handicap, at virksomheden er miljøcertificeret og om de har en lokal tilknytning til kommunen eller Grønland. Overordnet set ønsker Kommuneqarfik Sermersooq at agere miljømæssigt bæredygtigt, socialt ansvarligt og etisk forsvarligt, forklarede han.

 

Fra en deltager i salen blev det påpeget, at for mange, især små og mellemstore, virksomheder i Grønland er det forholdsvist nyt at skulle forholde sig til så mange krav om fx miljø- og CSR politikker, dokumentation af samfundsansvar og så videre, og at disse krav er meget ressourcekrævende for virksomhederne.

-          Så er det jo godt, at vi har organisationer som CSR Greenland, der har det som en af sine kerneydelser netop at hjælpe medlemsvirksomhederne med at vælge, prioritere, implementere og dokumentere de mest relevante områder at gøre en indsats. Også i Grønlands Erhverv tilbyder vi kurser i fx udbudsregler og lignende, sagde Brian Buus Pedersen.

 

Se dagens program

Se oplægget fra Arnakkuluk Jo Kleist, Arctic Winter Games

Se oplægget fra Thomas Trier Hansen, Nordic Law Group

Se oplægget fra Gerth Jakobsen, Kommuneqarfik Sermersooq, om CSR krav til leverandører

Se oplægget fra Lisbeth Due Schönemann-Paul, Royal Greenland, om CSR krav til leverandører

Se oplægget fra Gerth Jakobsen, Kommuneqarfik Sermersooq til paneldebatten om lokale indkøb vs indkøb i udlandet

Comments (0)Number of views (3606)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud