da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Investorer vil se mere bæredygtighed

Når pengestærke investorer skal beslutte, i hvilke virksomheder de vil placere deres penge i håbet om at gøre en god forretning, så er virksomhedernes arbejde med bæredygtighed en vigtig faktor. Men det er virksomhedernes ledere ikke tilstrækkeligt opmærksomme på, viser en ny rapport fra amerikanske Boston Consultant Group, BCG.

Så rydder vi op

Igen i år arrangerer virksomheder over hele landet den tilbagevendende fælles oprydningsdag, Saligaatsoq. Traditionen tro vil en masse frivillige medarbejdere bruge en eftermiddag på at samle affald fra gader, pladser og grønne arealer i de deltagende byer, så borgere og turister kan nyde naturen uden at se på plasticflasker, cigaretskodder, møbler, papir og meget andet.

Velkommen til nye medlemmer

CSR Greenland har inden for de seneste måneder fået tre nye medlemmer, som vi byder velkommen i vores fælles arbejde for at sikre en samfundsansvarlig og bæredygtig udvikling i Grønland.

Når genbrug bliver en god forretning

Affaldstræ, der neddeles til træflis og bruges til opvarmning. Pap, der granuleres og kan bruges til papirisolering i byggerier. Flamingo, der blandes med cement og bruges som letbeton.

Fælles mål om at skabe en bedre verden

Afskaf ekstrem fattigdom og sult, begræns klimaforandringerne, sikr adgang til uddannelse for alle og udnyt havets ressourcer bæredygtigt. Det er blot få eksempler på de i alt 17 ambitiøse såkaldte ”verdensmål”, som stats-og regeringsledere vedtog på FNs topmøde i New York den 25. september 2015 og som alle lande har forpligtet sig til at arbejde med. Det skal vi også her i Grønland.

Solen er en god forretning for Brugseni

- Der er et stort potentiale i solenergi. Det er et bæredygtigt alternativ til de fossile brændstoffer og så er det noget der har en stor positiv effekt, både CO2-mæssigt – men også på bundlinjen, siger direktør Susanne Christensen fra Kalaallit Nunaanni Brugseni.

Hvad får du ud af det?

Hvad er det der CSR egentlig for noget? og hvad får du som virksomhed eller offentlig institution ud af at være medlem af CSR Greenland? Og hvad laver de i det sekretariat?

Naalakkersuisut sætter klimamål

På energiområdet har Naalakkersuisut en vision om, at Grønland skal være fuldt selvforsynende med grøn energi. Naalakkersuisut er i gang med at udarbejde en plan med konkrete mål og initiativer for, hvordan energiforsyningen bliver baseret hovedsageligt på vedvarende energi.
RSS

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud