da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Mentorix-møde om bæredygtige indkøb

Er du offentlig indkøber eller privat tilbudsgiver? så kan du få inspiration til, hvordan du får perspektiver som menneskerettigheder og andre CSR-emner ind i dit arbejde. Hvilke regler gælder, hvordan er praksis andre steder og hvorfor skal man overhovedet beskæftige sig med disse temaer? Og skal man det?

Nyt medlem med fokus på uddannelse

I løbet af sommeren har bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard meldt sig ind i CSR Greenland, og velkommen til dem.

Virksomheden har gennem en lang årrække sat deres markante præg på mange spektakulære byggerier i primært Nuuk, fx kulturhuset Katuaq, svømmehallen Malik, Jagtvej-tårnene og Nuuk Center. Også andre steder på kysten har firmaets ansatte arbejdet, ikke mindst på Thulebasen og i øjeblikket også Kangerlussuaq. I Nuuk er MT Højgaard i øjeblikket i gang med byggeriet af boliger på ”Sletten” i bymidten.

Alle skal med om bord

Arbejdsløsheden er stor, og der er et uddannelsesmæssigt efterslæb hos især mændene. Men selv om mange mangler dokumenterede og formelle uddannelser, så har de til gengæld ofte en række uformelle kompetencer, erfaringer og evner, der tilsammen udgør et stort, uudnyttet potentiale af værdifuld arbejdskraft i Grønland. Men hvordan udvikler vi et mere inkluderende og rummeligt arbejdsmarked – hvad er udfordringerne og hvordan løser vi dem?

Kalaallit Nunaanni CSR ilinniarnertuutut ikiortissarsiorpoq

Ilinniartuuguit uteriitsoq pikkorissorlu, unammillernartunut nutaanut merserisaqajuitsoq – CSR-imillu soqutiginnittoq – taasaasinnaavoq illit ilinniarnertuutut ikiortissarput, Kalaallit Nunaanni sanngisuumik piujuaannartitsinermillu tunngaveqartumik ineriartornermut qularnaareqataalersinnaasoq.

Studentermedhjælp søges

Er du en vedholdende og dygtig studerende, der ikke viger tilbage for nye udfordringer – og har du interesse for CSR? Så er du måske vores nye studentermedhjælp, der kan være med til at sikre en stærk og bæredygtig udvikling i Grønland.

Svensk avis fortæller om grønlandsk CSR

Kun halvdelen af befolkningen har en uddannelse højere end folkeskolen. Frafaldet på de videregående uddannelser er rekordhøjt, og den måske allerstørste udfordring for Grønland i dag er at overbevise langt flere om værdien og nødvendigheden af en uddannelse. Det vanskeliggøres dog af både sproglige problemer, da mange ikke er tilstrækkeligt gode til dansk, der bruges på mange uddannelsesinstitutioner - og af at mange børn lærer, at jagt og fiskeri er vigtigere end lektier. 

CSR - hvad betyder det lige præcis for os?

Corporate Social Responsibility, CSR, er en god ide. Det er de fleste enige om, men hvad er det lige præcis, det betyder i netop vores virksomhed og forretningsområde? Er det miljøarbejdet, der giver mest mening for os, eller vil vi prioritere arbejdet med inklusion? Er antikorruption relevant hos os, og har vi som virksomhed en særlig interesse i at udvikle arbejdet med medarbejdernes sundhed eller efteruddannelse?

Høringssvar til årsregnskabslov

Når virksomheder forpligtes til at rapportere om deres indsatser på sociale, miljømæssige og etiske områder, så har det en positiv indvirkning på både deres konkurrenceevne og på selve arbejdet med samfundsansvar. Det viser erfaringer fra blandt andet Norge og Danmark.

Sydgrønland får CSR-besøg

CSR Greenlands sekretariat holder normalt til i Nuuk, men tilstræber hvert år at besøge flere steder på kysten. I september er turen kommet til et besøg i Sydgrønland - og bor du på de kanter, kan du stadig nå at booke et møde med sekretariatsleder Lotte Frank Kirkegaard.
RSS

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud