da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Partnerskaber er som ægteskaber

Published on 22 April 2016

Partnerskaber er som ægteskaber

Først får man øje på hinanden, lidt på afstand. Fatter måske interesse, synes at den anden er sympatisk og gør nogle spændende ting. Man introduceres til hinanden, mødes nogle gange, god kemi opstår og man bliver enige om, at man gerne vil følges ad mod et fælles mål og skabe fælles oplevelser og resultater sammen. Man forpligter sig, siger ja til hinanden, og efterfølgende tager man med jævne mellemrum sit forhold op til evaluering – vil man stadig samme vej? Passer indsatserne til forventningerne til  hinanden og opnår man de mål, man sammen sætter sig eller skal der justeres lidt undervejs?

Sådan kan et ægteskab være – men det kan også være beskrivelsen af et partnerskab mellem fx en virksomhed og en NGO eller fx en virksomhed og det  offentlige.

Sammenligningen gik som en rød tråd mellem de forskellige taler og workshops på Global Compacts nordiske netværksmøde, der blev afholdt i Ilulissat i Nordgrønland tidligere i denne uge. Mødets tema var ”Partnerskaber for bæredygtighed”, og en række nordiske oplægsholdere fortalte om egne erfaringer med forpligtende og målrettede partnerskaber. Volvo Group og Verdensnaturfonden WWF fortalte om deres samarbejde inden for Climate Savers-programmet, Carlsberg delte erfaringerne om en intens dialog med leverandører og forbrugere om at udvikle en bionedbrydelig ølflaske, grønlandske Maliina Abelsen fortalte om Arctic Winter Games (det største sports- og kulturevent i Grønland nogensinde), der ikke ville have kunnet afvikles uden et tæt samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og NGO’erne og som indebar en betydelig kompetenceudvikling, samfundet efterfølgende kunne nyde godt af. Novo Nordisk fortalte om blandt andet sit globale ”Cities changing diabetes”-initiativ. Den britiske professor Laura J. Spence talte om, hvordan partnerskaber med fokus på samfundsansvar og bæredygtighed ikke blot er relevante for store multinationale koncerner, men også for små og mellemstore virksomheder, og professor Mette Morsing fra Copenhagen Business School afsluttede netværksmødet med at stille spørgsmål til virksomhedernes motivation for at indgå partnerskaberne og ved den interne balance mellem de enkelte partnere. Ind imellem de indsigtsfulde og oplysende keynote taler, var mødedeltagerne spredt i en række forskellige workshops med emner som finansiel forståelse, guidelines og trafiksikkerhed.

Mellem oplæg og diskussioner var der mulighed for, at de omkring 70 deltagere kunne nyde omgivelserne, og mange havde benyttet lejligheden til at tage en ekstra dag eller to for at få chance for sejlads mellem isfjelde, vandretur til isfjorden eller hundeslædeture.


Comments (0)Number of views (3207)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud