da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Mere genbrug

Published on 06 June 2016

Mere genbrug

Affaldscenteret i Nuuk er i gang med et større tiltag indenfor affaldshåndtering. Affaldshåndteringen i hovedstaden halter lidt efter de mindre byer, henholdsvis Paamiut og Tasiilaq, som allerede er i gang med udskibning af jern- og metalskrot, samt genbrug af glas. Dette harmoniseres, således at hovedstaden også kommer til at køre med samme princip.

Der er tidligere indleveret 1 stk 20 fods container, der kun indeholdt køle-/fryseskabe, og som sendes til skrothandler i Danmark, så metallet kan genbruges. Kommunens affaldsansvarlige er i gang med indsamling af andre hårde hvidevarer, og de udskibes løbende. Der er blevet etableret en glascontainer ved modtagestationen, så indsamling af glas til genbrug er opstartet. 

I løbet af sommeren vil mere affaldssortering ved modtagestationen blive indarbejdet, så al brændbart materiale vil afbrændes i forbrændingen. Ikke brændbart materiale vil blive sorteret, så det, der kan genbruges, vil gå til genbrug, og resten vil blive lagt i deponi. Som noget nyt vil der blive indført kompostering også i løbet af sommeren. 

Comments (0)Number of views (2791)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud