da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Flere ud af passiv forsørgelse

Published on juunip 9.-at, 2016

Flere ud af passiv forsørgelse

Den 1. juli 2016 lyder startskuddet til en reform af førtidspensionsordningen i Grønland. Reformen betyder, at alle kommende ansøgere til førtidspension skal igennem et afklaringsforløb for at finde ud af, om de er i stand til at have et arbejde, evt på særlige vilkår, og dermed bidrage til at forsøge sig selv. Og i løbet af en femårig periode skal kommunerne desuden have gennemført en revurdering af alle de nuværende omkring 2500 førtidspensionister her i landet med samme formål.

Dette blev gennemgået af repræsentanter for Grønlands Selvstyre og Kommuneqarfik Sermersooq onsdag den 7. juni ved et dialogmøde, hvor også virksomhederne var inviteret.

Oplægsholderne fortalte, at grundtanken bag reformen er, at alle de, som kan, også skal bidrage til egen forsørgelse, og førtidspensionen bliver gradueret efter den enkeltes arbejdsevne. Der kan være nogen, som godt kan klare et almindeligt job, blot på nedsat tid, og andre har brug for hjælp eller støtte i et særligt job. Derfor appellerede mødearrangørerne til, at virksomhederne er åbne og ser mulighederne i at få tilført ekstra arbejdskraft, der ikke nødvendigvis kan udfylde et fuldtidsjob. 

Politikerne har regnet sig frem til, at der forventeligt vil være omkring 540 førtidspensionister tilbage på mellemste og laveste førtidspension, når reformen er fuldt udrullet om fem år. Dertil kommer de førtidspensionister, som er på højeste førtidspension. 

Ill: wikihow

Comments (0)Number of views (2632)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud