da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Elever på virksomhedsbesøg i Aasiaat

Published on juunip 14.-at, 2016

Elever på virksomhedsbesøg i Aasiaat

Torsdag den 9. juni var ikke en helt almindelig skoledag for 9. klasse på Gammeqarfik-skolen i Aasiaat. Dagen blev brugt på besøg hos GrønlandsBANKEN og hos Sømandshjemmet. Sidstnævnte sted blev eleverne delt i to hold, der skiftedes til at gøre rent på et værelse og lave lagkager i køkkenet.

Eleverne var nemlig på besøg på Sømandshjemmet for at få mere at vide om, hvilke typer job der findes der, hvilke uddannelser der kræves, og hvordan det i det hele taget er at have et job.

Det var bestyrer Anders Sørensen, der havde inviteret klassen på besøg. Sømandshjemmet vil gerne være med til at gøre en forskel for skoleeleverne og give dem mere viden om det liv, der venter de unge mennesker efter folkeskolen.

-          Vi fortalte dem først lidt om en arbejdsgivers forventninger til sine ansatte om blandt andet at møde til tiden hver dag, at yde god service over for turister og i det hele taget at yde sit bedste og gøre sig umage, fortæller Anders Sørensen.

Efter oplægget blev eleverne sendt ud i Sømandshjemmet for at prøve på egen krop, hvad det vil sige at arbejde der. Et hold skulle gøre rent på et værelse med at tørre støv af, redde seng og gøre bad rent. Et andet hold skulle lave lagkager i køkkenet, og derefter skiftede de plads. Begge steder blev det bedste hold kåret.

-          Jeg tager virkelig hatten af for eleverne, der gik op i opgaverne med krop og sjæl. De gjorde sig rigtig umage og gjorde et godt job, siger Anders Sørensen.

Han understreger, at Sømandshjemmet gerne gør, hvad de kan, for at motivere de unge til at uddanne sig og på sigt kunne forsørge sig selv. Han tror på, at det er vigtigt at bygge en bro mellem folkeskolen og det at tage en videregående uddannelse eller få et job efterfølgende.

9. Klasse har gennem det forløbne skoleår også været på besøg hos flere lokale virksomheder, blandt andet Air Greenland og Royal Greenland samt hos Aasiaat Olie. Besøgene er et led i det toårige projekt ”Virksomhederne ud i skolerne – skolerne ud i virksomhederne”, som CSR Greenland igangsatte for et år siden. Formålet med projektet er at motivere flere unge til at fortsætte i uddannelsessystemet efter folkeskolen, og midlet til at opnå dette er et tæt samarbejde mellem skolerne og det lokale erhvervsliv i de deltagende byer. Gennem fælles aktiviteter og gensidige besøg mellem skoler og virksomheder øges dialogen og kendskabet til hinanden, og eleverne bliver bedre oplyst om fx lokale uddannelsesmuligheder. Ud over skolen Gammeqarfik i Aasiaat deltager også Minngortuunnguup Atuarfia i Sisimiut, Tasersuup Atuarfia og Atuarfik Tuiisaq i Paamiut samt erhvervslivet i de deltagende byer.

Comments (0)Number of views (2689)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud