da-DKkl-GLen-GB

Nyheder

Bedre praktikforberedelse i Paamiut

Published on juunip 21.-at, 2016

Bedre praktikforberedelse i Paamiut

Før folkeskoleeleverne skal i erhvervspraktik, gennemgår de et forløb på skolen Atuarfik Tuiisaq, hvor de lærer at skrive deres CV, og de finder informationer om lokale virksomheder. Eleverne bliver  bedt om at forberede spørgsmål til de virksomheder, de kunne tænke sig at komme i praktik hos, og spørgsmålene får de lejlighed til at stille til repræsentanter fra virksomhederne ved en ”uddannelsesmesse”, der bliver holdt i byens forsamlingshus inden praktikken. Efter messen er eleverne bedre klædt på til at skrive deres CV og ansøgninger om praktikplads færdig, og disse skal afleveres personligt på arbejdspladserne, hvorefter aftaler om erhvervspraktik kan indgås.

Hele forløbet med fokus på forberedelse til praktikken er et led i skolens deltagelse i det toårige projekt ”Virksomhederne ud i skolerne – skolerne ud i virksomhederne”, som CSR Greenland igangsatte for et år siden. Fire byer deltager med en skole hver (Sisimiut, Aasiaat, Paamiut og Qaqortoq), og formålet med projektet er at motivere flere unge til at fortsætte i uddannelsessystemet efter folkeskolen. Midlet til at opnå dette er et tæt samarbejde mellem skolerne og det lokale erhvervsliv i de deltagende byer. Gennem fælles aktiviteter og gensidige besøg mellem skoler og virksomheder øges dialogen og kendskabet til hinanden, og eleverne bliver bedre oplyst om fx lokale uddannelsesmuligheder.

Arkivfoto fra elevernes besøg på Royal Greenlands fabrik i Paamiut tidligere på skoleåret.

Comments (0)Number of views (6749)

Author: CSR Greenland

Categories: Uncategorized

Tags:

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

CSR Greenland       Jens Kreutzmannip Aqq. 3     Postboks 73     3900 Nuuk     csr@csr.gl     +299 363716

 

onitsuka tiger singapore kate spade uk billig nike free zapatillas running asics hollister outlet asics nimbus abercrombie uk nike free tilbud